Even voorstellen

06-12-2023

Maak kennis met Nancy Nguyen, onze stagiair bij het project Wijk van de Toekomst. Zij stelt zich kort voor.

Nancy Nguyen, stagiair Water in BedrijfMijn naam is Nancy Nguyen en ik ben sinds september begonnen als stagiair bij het afstudeerproject Wijk van de Toekomst.

Ik kom oorspronkelijk uit Hoorn en ben vervolgens naar Delft verhuisd om de studie bouwkunde te doen aan de Technische universiteit Delft. Nu zit ik in het tweede jaar van de master stedenbouw en probeer ik nog zoveel mogelijk te genieten van het laatste jaartje student zijn. Zo besteed ik mijn vrije tijd aan het maken van grafische tekeningen voor de PR van de studie verenging Polis en ben ik actief danser bij de dans vereniging Dynamic.

Binnen mijn studie heb ik een grote interesse opgedaan in de relatie tussen mens en water, hoe we ernaar kijken, hoe we ermee omgaan en hoe dit vormgegeven wordt in de ruimte. Met deze interesse en het gevoel van urgentie voor de toekomstige klimaat scenario’s, ben ik beland bij het afstudeerproject Wijk van de Toekomst. Een project waar toegewerkt wordt naar een watervriendelijke woonwijk in de casestudy van Fortunapark in Vlaardingen. Een watervriendelijke wijk waarin ruimtelijke beslissingen worden gebaseerd op het perspectief van water in relatie tot mens en ecologie. Een plek waar samengewerkt wordt met de natuur en in alle seizoenen leefbaar is, waar mensen duurzaam gedrag beoefenen en waar water het middelpunt is voor interacties en activiteiten.

Ik kijk ernaar uit om in dit jaar kennis op te doen, samen te werken en bij te dragen aan een leefbaar watervriendelijke woonwijk.  

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen