Even voorstellen

11-11-2023

Maak kennis met onze nieuwe Projectleider Wijk van de Toekomst: Merel Mostert. We stelden haar enkele vragen.

Merel Mostert, projectl,eider Wijk van de ToekomstWie ben je, en wat doe je? Stel jezelf kort voor.
Hoi! Mijn naam is Merel, 31 jaar en ik ben Senior Beleidsadviseur Waterketen bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Ik werk in een programma dat heet: ‘Transitie Waterketen 2050’. De titel zegt het al, we focussen ons op de toekomst van de waterketen. Wat komt er op ons af? Hoe gaan we met klimaatverandering om? Wat willen we met ons effluent in de toekomst? Ontzettend interessante en uitdagende vragen waar wij ons met een dedicated team over buigen

Hoe ben je bij het NAD terecht gekomen?
Vorig jaar gaf ik een Webinar over de nieuwe Richtlijn Stedelijk Afvalwater bij het NAD. Dat was de eerste keer en vond ik erg leuk om te doen. Afgelopen zomer gaf een collega aan dat ze nog een projectleider zochten voor het Project Wijk van de Toekomst en daar had ik wel oren naar. Dat werd meteen opgepakt door Floor en zo rolde ik officieel in het NAD-netwerk.

Hoe zou je, in maximaal 3 zinnen, het NAD omschrijven?
Het NAD is een groep mensen die met veel passie en enthousiasme vanuit verschillende hoeken en expertise samen komen. Dankzij de diversiteit aan projecten, verbindt het NAD verschillende disciplines tussen verschillende organisaties. Echt heel leuk om te zien en onderdeel van te zijn.

Hoe zou je, jezelf in maximaal 3 zinnen omschrijven?
Ik ben een bezige bij, zowel privé als zakelijk. Ik hou ervan om met meerdere zaken tegelijk bezig te zijn en het liefst daar ook de resultaten van te zien. Maar dit zorgt soms ook voor chaos. Ook heb ik altijd nood aan enthousiaste mensen om mij heen die ergens voor willen gaan.

Terugkijkend naar je eerste dag bij het NAD, wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Ha! Ik was nog maar net begonnen toen het NAD-lustrum feest was. Daar mocht ik meteen op de zeepkist staan om ons project te promoten en om hulp te vragen. Dat werd ontzettend goed ontvangen en zorgde voor een boost in het project.

Is er al iets dat je mist bij het NAD? Waardoor het netwerk beter zou functioneren.
Ik heb nog geen zicht op alle mensen en projecten. Misschien ligt dat deels aan mijzelf, maar de verbinding onderling met de projecten en projectleiders, zou misschien kunnen helpen.

Waar zie je, jezelf over ongeveer twee jaar? Wat doe je dan, of wat wil je graag bereikt hebben in die twee jaar?
Over twee jaar hoop ik dat we bij Delfland in beeld hebben wat er t/m 2050 op ons afkomt. Wat is er nodig om robuust te zijn voor de toekomst zodat de organisatie daarop kan anticiperen. Ik ben projectleider van dat project en ik hoop dat dus in goede banen te mogen leiden. Misschien hebben we tegen die tijd wel een plan dat we ons eigen effluent kunnen drinken. Zou toch gaaf zijn!

Ben je ergens (heel) goed in? Een hobby misschien. Zo ja, wat dan?
Haha ik ben er niet goed in maar ik ben wel gek op sporten! Ik speel bij de dames 1 bij Hockey Vereniging Westland; ik ga in de zomer kitesurfen met m’n broers; in de winter snowboarden en op vakantie beklim ik het liefst een berg met mijn vriend, zoontje en hond. Ik denk dat ik goed ben in altijd bezig zijn.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Het liefst gewoon niet ;) tenzij ik word meegenomen op een vakantie!

Wie gaat volgend jaar de “Tour de France” winnen?
Pfoe, dit is nou een sport die ik niet graag kijk. Toch is de kans groot dat iemand van Jumbo Visma wint, toch?

Wil je verder nog iets kwijt?
Mm nee ik ben erg benieuwd wat ons nog allemaal staat te wachten bij het NAD en Delfland.

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen