Even voorstellen

06-10-2023

Maak kennis met onze nieuwe Projectleider Menskracht in de Waterketen: Robin Naar. We stelden hem enkele vragen.

Foto van Robin Naar, projectleider Menskracht in de WaterketenWie ben je, en wat doe je? Stel jezelf kort voor.
Robin Naar, bijna 53 jaar, al heel lang gelukkig getrouwd met Nicole en we hebben samen een zoon van 22 jaar, Olav (vernoemd naar Olav Mol). Vanaf 2009 ben ik ondernemer en heb me vooral beziggehouden met thema’s als duurzame inzetbaarheid, leven lang leren, arbeidsmobiliteit, talentgericht werken. Als bedrijfskundige vind ik het altijd gaaf om te werken aan de koppeling van talenten, behoeften en nieuwsgierigheid van medewerkers aan het huidige en toekomstige model van de organisatie. Vanuit die interesse heb ik de afgelopen jaren geïnvesteerd in een platform dat arbeidsmobiliteit binnen de publieke sector stimuleert en een platform voor gedragsontwikkeling.

Hoe ben je bij het NAD terecht gekomen?
Een aantal maanden geleden ontving ik via Flextender de interim opdracht projectleider/kwartiermaker “Menskracht in de Waterketen”. Ik heb meteen mijn interesse kenbaar gemaakt. Via een gesprek met Floor en Wouter is de opdracht mij gegund en ik ben woensdag 27 september jl. officieel van start gegaan.

Hoe zou je, in maximaal 3 zinnen, het NAD omschrijven?
Nu ik een beetje achter de schermen mag kijken, zou ik het NAD omschrijven als een netwerk waar binnen de partners ongelofelijk veel werk hebben verzet en gaan verzetten als het gaat om de waterketen. Vind het een schoolvoorbeeld hoe je samen tot resultaten komt.

Hoe zou je, jezelf in maximaal 3 zinnen omschrijven?
Is altijd lastig om jezelf te omschrijven. Als je het zou vragen aan Nicole, Olav en Friso (maatje) dan zullen ze waarschijnlijk zeggen dat ik loyaal ben, betrokken, integer, iemand met een visie, ondernemer, idealist, eigenwijs en niet zo goed omga met achterbakse mensen.

Terugkijkend naar je eerste dag bij het NAD, wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Mijn eerste dag bij het NAD bestond uit een project opstart met Floor en Wouter en deze gesprekken ervaar ik als heel transparant en fijn. Tijdens het lustrumfeest stond ik ineens op de zeepkist om mezelf voor te stellen en heb die middag leuke en enthousiaste collega’s gesproken.

Is er al iets dat je mist bij het NAD? Waardoor het netwerk beter zou functioneren.
Kom ik over 2 maanden op terug.

Waar zie je, jezelf over ongeveer twee jaar? Wat doe je dan, of wat wil je graag bereikt hebben in die twee jaar?
Wat ik wel tof zou vinden is als we gezamenlijk erin slagen om personele kwetsbaarheid in de waterketen te verlagen. Dat is voor nu mijn focus en mijn streven is om de komende 10 jaar elke dag de menskracht in publieke netwerkorganisaties te versterken.

Ben je ergens (heel) goed in? Een hobby misschien. Zo ja, wat dan?
Mijn grootste hobby is hardlopen en dat doe ik 5 keer per week. Het liefst tussen 7 en 9 uur. In het verleden heb ik verschillende hele en halve marathons gelopen. Als je ouder wordt dan is het lopen van zulke verre afstanden in een ‘wereldtijd’ niet meer haalbaar. Dus nu geniet ik vooral van 15 of 20km training en het houdt me fit en happy.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Een hardlooptraining, start van een Formule 1 race, films kijken, BBQ’en.

Wie gaat volgend jaar de tour winnen?
Iemand van het Jumbo-Visma team of het nieuwe team van Roglic, hij is nu wel de kopman.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en wellicht tot snel.

 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen