Duik mee in de Week van ons Water!

02-05-2018

Van 5 tot 13 mei 2018 kun je tijdens de Week van ons Water van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten!

Neem een duik in de wondere wereld van ons water. Fascinerend en leerzaam: dát is de Week van Ons Water!

Elke dag weer wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water van 5 tot 13 mei kun je bij jou in de buurt kijken waar gewerkt wordt aan schoon en gezond water en hoe we om kunnen gaan met wateroverlast. Ook voor kinderen is er veel te doen. Je kunt binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken je met water een winkelcentrum verwarmt, hardlopen of wandelen over de zandmotor of meedoen met een waterspeurtocht door de duinen.

Wat kun je bijvoorbeeld doen?

  • 5 - 13 mei: Waterspeurtocht de duinen van Meijendel. Georganiseerd door Dunea. Locatie: Bezoekerscentrum De Tapuit, Meijendelseweg 40-42 in Wassenaar
  • 9 mei: 00 Rondleiding over het terrein van “The Mall of the Netherlands”. Kom kijken hoe water ook een energiebron kan zijn. Start: Weigelia 36, Leidsenhage.
  • 10 mei: 10.00 tot 16.00 uur. Open dag gemaal Palenstein. Hier leer je hoe een gemaal werkt en hoe je de sloten schoon kan houden. Tegenover parkeerplaats P1, Aziëweg 5 in Zoetermeer.

Fietsen langs waterpunten

Wist je dat boven én onder de grond van alles met water gebeurt? We maakten negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent! Ga voor de routes naar de App Store of Google Play. Download gratis de app BeleefRoutes. Uit het overzicht download je één of meer van de ‘Volg de waterketen’ routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig.

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen