Geslaagde start van Week van ons Water

12-05-2017

Deze week is het de Week van ons Water! Bestuurders en raadsleden uit de regio Delfland trapten zaterdag 12 mei de week af. Ze reisden van watertoren naar gemaal en van waterspeeltuin naar afvalwaterzuivering.

Nog tot en met 21 mei kun ook jij nog van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten!

Weet jij wat er moet gebeuren voordat je water kan drinken? Of wat de gemeente doet om te zorgen dat de straat en je huis niet onder water lopen? Heb jij weleens uitleg gehad over hoe water schoon gemaakt wordt? Tijdens de Week van ons Water leer je er alles over. Bestuurders van 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland gingen vrijdag alvast op ontdekkingstocht. Ze bezochten bijvoorbeeld de Tolkreek, bij de Tol in Leidschendam. Als het heel hard regent, wordt water opgevangen in de waterspeeltuin. Bij rioolgemaal Naaldwijk-Zuid zagen ze hoeveel vochtige doekjes in het riool belanden. Het kost veel geld om die doekjes op te ruimen. Ook leerden ze dat de regen veel beter weg kan zakken in de grond als je meer groen in de tuin hebt.

Foto’s van de belevenissen vind je hier.

Boven én onder de grond wordt hard gewerkt aan schoon en gezond water. Sinds 12 mei kun je daar van alles over te weten te komen tijdens een fietstocht. Er zijn wel negen fietsroutes die je langs bijzondere waterpunten leiden. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent! Een interactieve manier om water te ontdekken!

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen