Duik mee in de Week van ons Water

08-05-2017

Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten!

Bestuurders trappen zaterdag 12 mei af. Zij heten het publiek de hele week welkom om een duik te nemen in de wondere wereld van drink- en afvalwater. Fascinerend, leerzaam en schoon: dát is de Week van Ons Water!

Elke dag weer wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je bij jou in de buurt kijken waar gewerkt wordt aan schoon en gezond water. Ook voor kinderen is er veel te doen. Je kunt binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken hoe drinkwater gemaakt wordt, waterbeestjes vangen, een waterschilderij maken of waterspelletjes doen.

Er is op veel plekken in het gebied tussen en rond Leiden, Den Haag en Rotterdam wat te doen.

Fietsen langs waterpunten

Wist je dat boven én onder de grond van alles met water gebeurt? We maakten negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten in het gebied rond Leiden, Den Haag en Rotterdam. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent! Ga voor de routes naar de App Store of Google Play. Download gratis de app BeleefRoutes. Uit het overzicht download je één of meer van de ‘Volg de waterketen’ routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig. De routes zijn vanaf 12 mei beschikbaar.

Bestuurders reizen door Delfland

Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD) trappen de Week van Ons water af op vrijdag 12 mei. In het Netwerk Afvalwaterketen Delfland werken 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland samen.  Met elkaar werken alle partners dagelijks met passie en oog voor duurzaamheid en innovatie aan schoon en gezond water, voor nu en later. Samen zorgen ze dat het werken aan water betaalbaar en betrouwbaar blijft.

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen