Even voorstellen: Tjitske Leemans

Maak kennis met onze nieuwe projectleider Indirecte Bedrijfslozingen: Tjitske Leemans. We stelden haar enkele vragen.

Wie ben je, en wat doe je? Stel jezelf kort voor.
Ik ben Tjitske Leemans en werk sinds februari 2 dagen in de week als projectleider voor het verbetertraject indirecte bedrijfslozingen van het NAD. Met een Wageningse milieu-achtergrond heb ik ervaring als project- en procesmanager op het gebied van water en milieu bij verschillende overheden. Tussen 2006 en 2019 heb ik in Mozambique gewoond en gewerkt aan diverse (drink)water en sanitatie projecten.
Ik woon in Reeuwijk, samen met mijn partner Ruben en zoon Tristan die bijna 16 wordt.  

Hoe zou je, jezelf in maximaal 3 zinnen omschrijven?
Ik ben van nature ondernemend, enthousiast, resultaatgericht en verbindend. Na een drukke werkdag/-week ga ik graag naar buiten de natuur in of naar binnen in mijzelf: wandeltochten, hardlopen, mountainbiken, roeien, lezen, studeren, mediteren, yoga. Verder geniet ik veel van samen zijn en doen met mijn gezin, familie en vrienden.

Hoe zou je, in maximaal 3 zinnen, het NAD omschrijven?
Tot nu toe heb ik het NAD ervaren als een stevig en levendig netwerk van enthousiaste professionals met passie voor hun vak die samenwerken aan een duurzaam beheer van de waterketen. De koepel van gemeenten, waterschap en drinkwaterbedrijven die het NAD heeft gecreëerd biedt hiervoor de bedding en richting.

Terugkijkend naar je eerste dag bij het NAD, wat is het leukste wat je hebt meegemaakt?
Het is steeds meer gangbaar en ook heel handig en efficiënt dat veel overleg digitaal plaatsvindt. Toch heb ik de afgelopen maanden het meest genoten van de ‘life’ ontmoetingen bij mensen op hun werkplek.  

Is er al iets dat je mist bij het NAD? Waardoor het netwerk beter zou functioneren.
Voor het onderwerpen indirecte lozingen moeten we goed kijken hoe we de samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de twee omgevingsdiensten ODH en DCMR op een goede manier kunnen vormgeven.

Waar zie je, jezelf over ongeveer twee jaar? Wat doe je dan, of wat wil je graag bereikt hebben in die twee jaar?
Ik hoop de komende tijd een bijdrage te kunnen leveren aan meer bewustzijn, een betere samenwerking en meer inzicht op het gebied van de indirecte bedrijfslozingen binnen het NAD. Dit met als doel de vervuiling van water en milieu te verminderen zodat er ook voor de toekomst een gezonde leefomgeving blijft bestaan.

Ben je ergens (heel) goed in? Een hobby misschien. Zo ja, wat dan?
Ik combineer mijn werk in water en milieu met een coaching praktijk. Iedereen heeft weleens een moment in het leven dat het niet zo lekker loopt. Ik begeleid mensen die stress en spanning ervaren om weer rust en ontspanning te voelen. Dat maakt het gemakkelijker om weer gezonde en gelukkige keuzes voor jezelf te maken. Mijn motto is: “Gun jezelf een moeiteloos leven.” Ik hoop dat ook bij het NAD in te brengen.

 

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Voor een trekking in de Himalaya (Nepal), daar zou ik meteen mijn spullen voor inpakken!

 

Cookie-instellingen