Campagne Frituurvet

Toolkit: (Frituur)vet over? recycle het!

Doel
Inwoners van ons werkgebied bewust maken dat er geen vet in het riool hoort. Inwoners informeren hoe ze het vet dan wel kunnen verwijderen of recyclen.

Doelgroep
Huishoudens in het werkgebied van het NAD: Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Schiedam, Vlaardingen, Westland en Zoetermeer.

Inhoud
In deze toolkit vind je tekstvoorstellen voor een nieuwsbericht en social media posts voor Facebook, ervan uitgaande dat dit het meeste gebruikte kanaal is voor een gemeente. Laat het even weten aan Didi Cobussen als er ook behoefte is aan teksten voor Twitter.
Daarnaast is er ook beeldmateriaal verzameld (oliebollen, kerstmenu, bitterballen e.d). We hebben ook een paar foto’s met mensen opgenomen. Deze beelden zijn gebruikt bij de landelijke campagne Frituur vet, recycle het! uit 2019.

Looptijd
21 december – 8 januari, dit is uitgewerkt in een media kalender met maximaal 2 berichten per week.

Downloads (2022 - 2023)

Voorbeelden Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag maakte in 2022 een korte animatie over het recyclen van frituurvet. Gebruikt voor facebook. Klik hier voor de animatie. Bekijk hieronder twee voorbeelden voor facebook:

 

 

Cookie-instellingen