Campagne Waterbesparing

Hieronder vind je de toolbox over bewust en duurzaam watergebruik van de twee drinkwaterbedrijven die in het NAD deelnemen.

 

Logo Dunea

 

Dunea stimuleert bewust en duurzaam watergebruik vanwege bevolkingsgroei, klimaatverandering en footprint. Het kabinet heeft de ambitie geformuleerd om 20% minder (kraan)water te gebruiken in 2035. Voor inwoners komt dit neer op zo'n 100 liter per persoon per dag. Natuurlijk niet beknibbelen op kraanwater drinken (duurzamer dan flessenwater) en ander gebruik voor consumptie en hygiëne. Maar op veel andere plekken kan het echt minder, zonder verlies aan comfort. Ook ander water is een optie: opvang en gebruik van regenwater en hergebruik van water voor een gebruiksdoel die met een lagere kwaliteit toe kan. Zie:

Hieronder download je info & boodschappen over:

  • Tuin
  • Douche
  • Toilet
  • (Af)wasmachine
  • Zwembad

Download toolbox over bewust en duurzaam watergebruik

Download tips over wat gemeenten kunnen doen

Doorspoelcampagne ivm legionellapreventie

Logo Evides Waterbedrijf

 

In ons huishouden gebruiken we elke dag water. Juist daarom is het belangrijk om bewust met ons watergebruik om te gaan. Verspilling is immers onnodig en gemakkelijk te voorkomen.

Evides Waterbedrijf geeft tools en tips.

Vergelijk je waterverbruik met de 'Waterverbruik-tool" van Evides.

Bewust omgaan met uw drinkwater hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hieronder vindt u een lijst met simpele tips om verspilling tegen te gaan.

Voorkom onnodig verbruik

In de zomervakantie is bij Evides het doorspoeladvies na vakantie actueel. Lees meer op de website van Evides.

 

 

 

 

Cookie-instellingen