Week van Ons Water

Aanleiding

Twee keer per jaar wordt de Week van Ons Water georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Naast de communicatie over lokale activiteiten die dan georganiseerd worden, is dit ook een goed aanknopingspunt om inwoners van ons werkgebied bewust te maken van hun eigen invloed op het beperken van de gevolgen van klimaatverandering.

Zowel de klimaatverandering als het gedrag van de mens bedreigen de kwaliteit van ons water. Door meer te vergroenen en door bewust en duurzaam om te gaan met drinkwater, kunnen mensen een bijdrage leveren aan een gezonde, toekomstbestendige en natuurlijke leefomgeving. Een leefomgeving waarin we minder last hebben van de effecten van klimaatverandering.

In deze toolkit hebben we een aantal algemene sociale media posts (Facebook) opgenomen waarin we mensen bewust maken van mogelijke gevaren van klimaatverandering en bieden we ze een concreet handelingsperspectief. Met de #weekvanonswaterJAARTAL leggen we steeds de link met de landelijke campagne “Week van Ons Water”. Iedere gemeente kan deze posts naar eigen inzicht delen.

Doel

Inwoners van ons werkgebied bewust maken dat hun eigen gedrag invloed heeft op de kwaliteit van hun leefomgeving en dat ze een bijdrage kunnen leveren aan het beperken van de effecten van klimaatverandering. Bieden van handelingsperspectief: wat kun je dan wel doen?

Doelgroep

Inwoners werkgebied van het NAD: Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Schiedam, Vlaardingen, Westland en Zoetermeer.

Looptijd

Voorjaar: meestal mei
Najaar: meestal oktober

Hoofdboodschap

Maar hoe richt je je tuin of schoolplein zo in dat je er het hele jaar door van kunt genieten? Met minder last van hitte of plassen op je terras? Meer groen en minder stenen zorgen voor verkoeling en vangen regenwater beter op. Bovendien trekt het vogels, vlinders en insecten aan.

Thema’s

  • Afkoppelen en lokaal bergen regenwater
  • NK Tegelwippen (klimaatadaptatie)
  • Bewust en duurzaam gebruik drinkwater                             

Inhoud Toolkit

  • Social media posts  (2-3 posts per week)
  • Beeldmateriaal
Cookie-instellingen